ខ្ទឹមបារាំង ត្រូវបានគេចាត់ទុកថា ជាប្រភពបណ្តុំនូវកាកសរសៃអាហារ វីតាមីន C និង ហ្វូឡេត ដែលមានសារសំខាន់បំផុត ដល់ប្រព័ន្ធបង្កើនកោសិកា ផ្សេងៗក្នុងរាងកាយ។ ប្រសិនបើរាងកាយខ្វះសារជាតិហ្វូឡេត ការលូតលាស់ធំធាត់នៃកោសិកាទច់ដំណើរការ ជាពិសេសកោសិកាដែលលូតលាស់រហ័ស ដូចជាកោសិកាគ្រាប់ឈាមក្រហម ដែលជាប្រភពបង្ករោគខ្វះឈាម។
ក្រៅពីនេះ ការងារពិសោធន៍នៅអាមេរិក ក៏បានរកឃើញបន្ថែមទៀតថា ការទទួលទានមើមខ្ទឹមបារាំង ជួយបង្កើនកំហាប់របស់ឆ្អឹង ការពាររោគប្រហោងឆ្អឹង ឬ រោគពុកឆ្អឹងបានទៀតផង។
ក្រៅពីនេះ ការងារពិសោធន៍នៅអាមេរិក ក៏បានរកឃើញបន្ថែមទៀតថា ការទទួលទានមើមខ្ទឹមបារាំង ជួយបង្កើនកំហាប់របស់ឆ្អឹង ការពាររោគប្រហោងឆ្អឹង ឬ រោគពុកឆ្អឹងបានទៀតផង។
No comments:
Post a Comment