Translate

អាហារ​ដែលមាន​វីតាមីន C និង E ជួយ​ឲ្យ​អាយុ​វែង​


ការរកឃើញ​ថ្មីៗ​នេះ បាន​បង្ហាញថា ការបរិភោគ​វីតាមីន C និង E ពី​ធម្មជាតិ​ជាប់​ជាប្រចាំ តែង​ជួយ​ឲ្យ​មនុស្ស​យើង  មាន​អាយុ​កើនឡើង​រហូតដល់​មួយឆ្នាំ ។ 
​ហេតុផល​ដោយសារ​ថា វីតាមីន C និង E បញ្ចេញ​ឥទ្ធិពល​ប្រឆាំង​រ៉ាឌីកាល់​សេរី ជួយ​ឲ្យ DNA ត្រូវ​បំផ្លាញ​យឺត​ជាង​មុនៗ​។ ផ្នែក​ចុងក្រោយ​នៃ DNA ឬ Telomere ដែល​វែង ជួយ​ឲ្យ​កោសិកា បំបែក​ខ្លួន​ដោយ​អាចបង្កើត ឬ ជួស​ជុស​ត្រង់​កន្លែង​សឹករិចរឹល​បាន​យ៉ាង​ល្អ​។ វីតាមីន C និង E ជួយ​ឲ្យ Telomere កាន់តែ​វែង​ជាង ហើយ​ឱកាស​ជួយ​ឲ្យ​អាយុ​កើនឡើង​ក៏មាន​ច្រើន​ដែរ​។​
​ត្រូវ​ចងចាំ​ថា វីតាមីន C មិន​ធន់​និង​កម្តៅថ្ងៃ​ខ្ពស់​ពី​ការ​ចម្អិន​ទេ​។ ការបរិភោគ​អាហារ​ប្រភេទ​ស្រស់ ជួយ​ធ្វើ​ឲ្យ​ទទួលបាន​វីតាមីន C ច្រើនជាង​ការ​ចម្អិន​ឆ្លងកាត់​កម្តៅ​រួចហើយ​។​
-​ប្រភព​នៃ​វីតាមីន C គឺៈ អាហារ​ដែលមាន​វីតាមីន C ខ្ពស់ មានដូចជា ម្ទេស (​ម្ទេស​ក្រហម​មាន​វីតាមីន​C ខ្ពស់ជាង​ម្ទេស​បៃតង​)​ត្របែក​ក្រូច គី​វី ស្ពៃ​ប្រូ​ខូ​លី​(​ឆ្អិន​មាន​ច្រើនជាង​ឆៅ​)​ផ្លែ​ស្ត្រ​បឺ​រី ប៉េងប៉ោះ ត្រយូងចេក ត្រសក់ស្រូវ​ទុំ ផ្កា​ខាត់ណា សណ្តែក​ហោ​ឡាន់​តៅ ព​ពាយ ។​ល​។ ក្រៅពីនេះ ល្ហុង​ក៏​ផ្តល់​វីតាមីន C ខ្ពស់​ដែរ​។​
-​អាហារ​ដែលមាន វីតាមីន E ខ្ពស់ៈ​មានដូចជា​ប្រេង​រុក្ខជាតិ សណ្តែក (Nut) និង ល្ហុង ។ 
​ការប្រើ​ប្រេង​រុក្ខជាតិ​ប្រសើរ​ណាស់​ដូចជា​ប្រេង ល្ហុង សណ្តែកដី គ្រាប់​តែ​។ ប្រេង​រុក្ខជាតិ​ទាំងនេះ អាច​ប្រើ​ចៀន​អាហារ​ផ្តល់​ផល​ល្អ ប៉ុន្តែ​ប្រេង​អូ​លីវ ដែល​គេ​អាច​ប្រើ​ចៀន​បាន​នោះ មិនគួរ​ប្រើ​ចម្អិន​អាហារ​ឡើយ​។ 
​ចំណែក​ទឹក​ខ្ទិះដូង ប្រេងដូង ក៏​មិន​គួរប្រើ​ដែរ ដោយសារ​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ខ្ពស់​៕

No comments:

Post a Comment