
ការសិក្សាកាលពីពេលថ្មីៗនេះ បានរកឃើញថាមើមខ្ញី អាចជួយកាត់បន្ថយការ រលាកនៅក្នុងពោះវៀន ដែលការរលាកពោះវៀននេះ អាចបង្កឲ្យមានជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ។ ទោះបីជាយ៉ាងណាក្តីការសិក្សា នៅមិនទាន់បញ្ចប់នៅឡើយទេ ហើយអ្នកស្រាវជ្រាវ ក៏មិនទាន់បានណែនាំដែរថាអ្ នកទាំងអស់គ្នាគួរតែចាប់ផ្តើម បន្ថែមមើមខ្ញីនៅក្នុងរបប អាហាររបស់អ្នក។
យោងទៅតាមការ សិក្សាស្រាវជ្រាវ លោកម៉ែមហ្ស៊ីក ដែលជាអ្នកជំនាញព្យាបាល រោគតាមបែបធម្មជាតិ ព្រមទាំងជាអ្នកស្រាវជ្រាវ នៅមហាវិទ្យាល័យនៃ មជ្ឈមណ្ឌលវិជ្ជាពេទ្យ Ann Arbor បាននិយាយថា៖ "ប្រសិនបើអ្នកចង់បន្ថែម ខ្ញីនៅក្នុងរបបអាហារ របស់អ្នកវាកឺជាការ ប្រសើរណាស់”។
ការសិក្សាដែលត្រូវបានស្រាវជ្រាវ ដោយវិទ្យាស្ថានជំងឺមហារីក ជាតិសហរដ្ឋអាមេរិកត្រូវ បានផ្សព្វផ្សាយនៅតាម online នៅថ្ងៃទី១១ខែតុលាកន្លងទៅនេះថា ខ្ញីដែលជាប្រភេទមើម បន្លែដ៏មានអត្ថប្រយោជន៏ ព្រមទាំងជាឪសថបុរាណ ដ៏ស័ក្តិសិទ្ធត្រូវ បានរកឃើញ នៅក្នុងម្ហូបរបស់ជនជាតិ អាស៊ីជាច្រើនមុខ។ ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា ខ្ញីអាចជួយព្យាបាល បញ្ហាក្រពះ ដូចជាការឆ្អល់ពោះនិងក្អួតចង្អោរ។
ការសិក្សាស្រាវជ្រាវកាលពី លើកមុនទៅលើខ្លួនរបស់ សត្វលោកហ្ស៊ីកបានកត់សំគាល់ ថាខ្ញីអាចកាត់បន្ថយការរលាក។ មិនតែប៉ុណ្ណោះអ្នកវិទ្យាសាស្រ្ត បានបន្តការស្រាវជ្រាវទៅ លើអាកាៈរោករលាកពោះវៀន រុំារ៉ៃដែលវាអាចឈានទៅ ដល់ជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ បន្ទាប់មកលទ្ធផលក៏ បានបង្ហាញថាខ្ញីពិតជា អាចកាត់បន្ថយការរលាក ពោះវៀនមែន៕
No comments:
Post a Comment