Translate

ភេសជ្ជៈ​ដែល​ពុំគួរ​ប្រើប្រាស់​ជាមួយ​ថ្នាំ​

ត្រូវ​ប្រយ័ត្ន​ពេលដែល​អ្នកមាន​បំណង​លេបថ្នាំ ជាមួយ​ពពួក​សារជាតិ​រាវ ដែល​ពុំមែន​ជា​ទឹកស្អាត​។ ភេសជ្ជៈ​ជាទូទៅ​ដូចខាងក្រោម​នេះ អាច​បង្ក​គ្រោះ ថ្នាក់​ដល់​ស្លាប់ ពេល​គួបផ្សំ​ជាមួយ​ថ្នាំ​។​
១)​ទឹក​ក្រូចថ្លុងៈ​
​ទឹក​ក្រូចថ្លុង មាន​ឥទ្ធិពល​អសកម្ម​ជាង ៥០ ប្រភេទ​ថ្នាំ រួមមាន​ទាំង​ថ្នាំ Statin​។ ដោយសារ​ឥទ្ធិពល​របស់​អម្បូរ​ក្រូចឃ្វិច ឡើងដល់ ២៤ ម៉ោង ហេតុនេះ​នឹង​គ្មាន​លទ្ធផល ប្រសិន​អ្នក​លេបថ្នាំ និង​ផឹកទឹក​ក្រូចថ្លុង​ក្នុង​ថ្ងៃ​តែមួយ​។​
២)​ទឹក​ផ្លែ​ទទឹមៈ​
​អង់​ហ្ស៊ី​ម​មួយ​ប្រភេទ ត្រូវបាន​រកឃើញ​នៅក្នុង​ទឹក​ផ្លែ​ទទឹម ដែល​អាចធ្វើឱ្យ​ថយចុះ​ប្រសិទ្ធភាព​ថ្នាំ​ព្យាបាល​ជំងឺលើសឈាម​។​
៣)​ទឹកដោះគោៈ​
​កាល់ស្យូម មាននៅ​ក្នុង​ទឹកដោះគោ ទឹក​សណ្តែក ទឹក​ផ្លែឈើ​ផ្ទុក​ទឹកដោះ អាច​រារាំង​ប្រសិទ្ធភាព​របស់​ឱសថ​ព្យាបាល​ជំងឺ​ក្រ​ពេញទី​រ៉ូ​អ៊ី​ដ​។ ល្អ​បំផុត​គឺ​ត្រូវ​រង់ចាំ​យ៉ាងតិច ៤​ម៉ោង ក្រោយពេល​ផឹកថ្នាំ​រួច ទើប​ទទួលទាន​ភេសជ្ជៈ​សម្បូរ​កាល់ស្យូម​។​
៤)​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​នៈ​
​ក្រុម​ភេសជ្ជៈ​នេះ រួមមាន កាហ្វេ តែ​បៃតង និង​ពពួក​ភេសជ្ជៈ​ថាមពល​...​។ កាហ្វេ​អ៊ី​ន អាច​គំរាមកំហែង​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដល់​សុខភាព​។ ពេល​ប្រើប្រាស់ រួមជាមួយ​ពពួក​ឱសថ​មាន​សារជាតិ​រំញោច​នេះ ចូរ​ចៀស​ឆ្ងាយ​ពី​កាហ្វេ ពេល​អ្នក​កំពុង​ប្រើ​ថ្នាំ​រារាំង​ភាព​ឃ្លាន ថ្នាំ​ព្យាបាល​ហឺត និង​ពពួក​ថ្នាំ​រំញោច​៕
ភេសជ្ជៈ​កីឡា​
សារជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម មាននៅ​ក្នុង​ពពួក​ភេសជ្ជៈ​សម្រាប់​អ្នកលេង​កីឡា អាច​ប្រែជា​គ្រោះថ្នាក់ ប្រសិន​ប្រើ​ផ្សំ​ជាមួយ​សមាសធាតុ​មួយចំនួន​នៃ​ឱសថ​ព្យាបាល​ជំងឺខ្សោយបេះដូង លើសឈាម​។ ពុំ​ត្រឹមតែ​ភេសជ្ជៈ​កីឡា​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ អ្នក​ក៏ត្រូវ​ប្រយ័ត្ន​ជាមួយ​ចេក ព្រោះ​វា​ជា​ប្រភេទ​ផ្លែឈើ​សម្បូរ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​។​
ស្រា​
ត្រូវ​ចៀស​ឆ្ងាយ​ការទទួល​ទាន​ស្រា ពេល​អ្នក​កំពុង​ប្រើ​ថ្នាំ​ព្យាបាល​ជំងឺសរសៃប្រសាទ ផ្លូវចិត្ត​។ ការ​គួបផ្សំ​នេះ​អាច​បង្ក​ជា​ជំងឺ​ឈឺក្បាល ចង្វាក់បេះដូង​ញាប់ និង​ងាយ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​៕ 

No comments:

Post a Comment